Tero 50v
5.11.2005Teron 50v bileet pidetään lauantaina 5.11.2005 Rajamäessä, Ravintola Wanha Mestarissa, Keskusraitti 2, 05200 Rajamäki, p. 09-2901255
Stage on vapaa, kaikki normaalit bändi-instrumentit paikalla.

Tero syntyi Haagassa (tai oikeastaan Naistenklinikalla) marraskuun 5.1955. Haagan kauppala oli vuoden -47 alussa liitetty Helsinkiin. Sama syntymäpäivä tosin eri vuonna on myös: Johanna Raunio, Ike Turner, Art Garfunkle ja Bryan Adams.
Brittilistan ykkösenä oli Jimmy Young - "The Man From Laramie"
Katso tästä mitä muuta tärkeää maailmalla on tapahtunut marraskuun viidentenä kautta aikojen
60-luvun alkaessa tuli muutto uuteen lähiöön Puotilaan. Siellä Vartiokylän koulussa hänelle opetti musiikkia muuan Juha "Watt" Vainio joka myöhemmin tuli tunnetuksi lähes kaikille suomalaisille. Vuonna 1966 Tero muutti perheen työn perässä Karkkilaan, jossa asui vuoteen 1970. Kesä -70 meni harjoittelijana Rautakaupassa ja asuessa Laajasalosta kesäksi vuokratussa huvilassa. syksyn tullessa muutto Espoon Soukkaan, jossa hän kuuli ensimmäsen kerran erittäin mielenkiintoista musiikkia joka muutti nuoren miehen elämän lopullisesti. Bändikin perustettiin ja heti 1970 joulukuussa heitettiin ensimmäinen keikka. Vapaaniemen koulussa jatkettiin oppikoulun käuntiä, rinnakkaisluokilla kävi koulua J.Karjalainen, Jukka Puotila, Jukka Laaksonen, Kim Ingnatius, Ilkka Rantamäki ja Timo Soini. Nämä herrat ovat tuleet nyttemmin tunnetuksi.
Koska oppikoulu ei juuri kiinnostanut puuttuvan kielipään takia, kävi Tero hakemassa päästötodistuksen Kauklahden kansalaiskoulusta ja meni hetkeksi Leppävaaran ammattikouluun sähkölinjalle. Siitäkään ei tullut ammattia vaan kuljetushommat olivat -70 luvun työpaikkoja. Kaikenkokoisia autoja ajeltiin. Musiikki oli koko ajan kuvassa, Doctor's Special Band oli yksi tunnetuimmista. Käytiin jopa Tavastialla soittamassa. Tero toimi myös DJ:nä ja roudarina ja ansaitsi lempinimen "Pitkä veltto roudari" eli lyhennettynä Roude.
Ensimmäinen lapseton avioliitto tuli ja meni, musiikki vain pysyi. Vuonna 1983 Tero osallistui Syksyn Sävel kilpailuun Mika Sundqvistin usuttamana ja pääsi satoa ohjelmaan esittämään kappaleen "Marconi". Muutamana vuonna vielä kokeiltiin ja 1985 vielä päästiin satoa ohjelmaan kappalella "Pinnarin Reggae". Nämä päätyivät levyautomaatteihin ja kokelmalevyille.
Sitten mentiin Ameriikkaan. Ensin oltiin kuukausi ja sitten miltei vuosi, toisn puolen vuoden viisumilla. Siellä seikkailtiin ja tultiin kotiin 1987. Tero siirtyi viestintä alalle ja alkoi myydä "kännyköitä". Biisejä tehtiin pöytälaatikkoon runsaasti ja siellä ne ovat vieläkin. 1988 Tero tapasi nykyisen vaimonsa Heinin ja naimisiin mentiin keväällä 1989. Muutto Rajamäkeen Nurmijärvelle oli edessä. Lapsia alkoi tulla, Jaakko (1989), Henriikka (1996), Aurora (2000).
Kerrostaloelämä jäi taakse tammikuussa 1996 jolloin muutettiin Peräkorpeen aluksi vuokralle ja Tero valmistui automaatiomekaanikoksi kesäkuussa 1996. Työpaikka löytyi MTV3:lta. Tietokonehommissa oltiin siitä lähtien. Peräkorpi ostettiin 1998. Musiikki oli olemassa mukana ja U.Petolahti Undercover perustettiin syksyllä 1996.
2002 alkoi taas soittaminen kiinnostaa, Vulkaanista varanitoimintaa, Roadblock ja lopulta tammikuussa 2003 "The Mieli Sairaala" ja bassonsoiton aloittaminen. TMS julkaisi kesällä 2004 CD:n "Highway 25" ja 2004 elokuussa "Medication OK!" Tero teki näille levyille toistakymmentä biisiä.
Sävellysvire näyttää jatkuvan, uusia biisejä syntyy yhä.


Teron varsinainen aloitussivu

E-mail ja kommentit: tero (at) arteli.net
päivitetty 28.09.2005